Kuriosa

Namnet uttalas L-åttas, [el:] [o:t:as], bokstaven L plus siffran åtta blir L-åtta. Bokstaven Z kommer sig av den genre som genomsyrar musikstilen dansband.


Sedan låten I natt i natt (Inget stoppar oss nu) hade en hit i filmen Black Jack år 1990 har drömmen om att stå på scen vuxit sig allt starkare. Men först efter flera framträdanden och auditions till andra konstellationer blev drömmen om ett eget band verklighet. Sommaren 2016 drog L8z igång en egen audution tillsammans med dåvarande trummisen Roger Sandek. Det ledde fram till den konstellation som så småningom framförde några spelningar sommaren 2017, bl a sista sommardansen i Gamla Linköping. Cirkeln var sluten. L8z har på senare tid fokuserat på låtskriveri och studioinspelningar och lanserar under hösten 2018 sin låt Go å gla kex chokla som soloartist.


Som den sångfågel hon är är hon dessutom aktiv i andra konstellationer och musikprojekt. Som sångerska i det lokala rockbandet Kens Combo, framträder hon under namnet Lotta. Tufffare tongångar men som också uppskattas ute på dansgolven.

KURIOSA & NU

A lotta dance music

Dansbands-, pop- och schlagermusik från Linköping

L8@L8z.se I 0708-13 36 13

Copyright @ All Rights Reserved