Bandet

A lotta dance music

Modernt coverdansband

-pop/rock- och schlagermusik från Linköping

L8z - Från då till nu

Bandnamnets uttal och historik

Namnet uttalas L-åttas, [el:] [o:t:as], bokstaven L plus siffran åtta blir L-åtta, som är vocalizzans signum för sitt förnamn Lotta. Bokstaven Z kommer sig av den genre som genomsyrar musikstilen dansband.


Sedan låten I natt i natt (Inget stoppar oss nu) hade en hit i filmen Black Jack år 1990 har drömmen om att stå på scen vuxit sig allt starkare för Lotta L8 Karlsson. Men först efter flera framträdanden och auditions till andra konstellationer blev drömmen om ett eget band verklighet.


Sommaren 2016 bildades den konstellation som så småningom framförde några spelningar året därpå, bl a sista sommardansen i Gamla Linköping. Cirkeln var sluten men annat kom emellan. L8 har framförallt därefter och fram till våren 2019 koncentrerat sig på låtskriveri och studioinspelningar. Då som soloartisten L8z om hon inte framträtt i andra konstellationer. I och med att nya musiker visat intresse startades verksamheten upp igen med fokus som band. Tillsammans framförs covers från starka personligheter och band till eget material som exempelvis Go å gla kex chokla.

2019 års talangtävling

L8@L8z.se I 0708-13 36 13

Copyright @ All Rights Reserved