Info om allt

OLIKA KONSTELLATIONER


 - vi reder ut vad som är vad och börjar i nutid


Sommaren 2016 bildades den konstellation som så småningom framförde några spelningar året därpå, bl a sista sommardansen i Gamla Linköping. Cirkeln var sluten. Därefter och fram till våren 2019 blev det fokus på låtskriveri och studioinspelningar som soloartist men också engagemang i andra band och konstellationer. Stratxt innan jul togs beslutet att lägga bandkonstellationen åt sidan. Lite av L8z signum och signaturmelodi är Go å gla kex choklad. Inte bara en gobit utan också något som kommit att bli ett myntat uttryck i folkmun från den lokala chokladfabriken men nu också som dansant bugglåt. 

ProddToppen

Att stötta och inspirera andra är något jag alltid har brunnit för. På ProddToppen lyfts indiartister genom olika listor och artisporträtt. Artisterna själva laddar upp sitt materila (ej covers) på olika collaborative playlistlänkar på Spotify. Därifrån utses de låtar som hamnar på olika listor.


Uppskattade listor längs vägen har varit listorna Ballader, Modernt och Pop/Rock, JulToppen, Kärlek Vol 1 m fl.  Att jobba hårt för att nå framgång är ett måste och kan man göra det tillsammans blir man starkare. Det finns en idé om konserter, workshops mm och att starta upp en podd just för att höras ännu mer. ProddToppen såg dagen ljus första gången den 16 oktober 2021.


NewEra

Duon uppstod av en ren tillfällighet men blev ett sådan bra samarbete att det lever vidare. Kittet i duon är låtskrivandet och det tekniska intresset att skapa musik i DAW (Desktop Audio Workstation). Båda jobbar i egna datorer och skickar filer mellan varandra. Det var så NewEra uppstod. Att "We Will Survive" sedan skulle spelas i radion blev en härlig överraskning, likaså efterföljaren som är duons mest spelade låt. Båtlåten som den kom att kallas för under produktionsstadiet heter "Får jag lov".


Den tionde produktionen blev en jullåt. Säsongsbetonade låtar är både på gott och ont men "All Summer is a Party" som kom i slutet på sommaren 2021 kommer i ny tappning med svensk text våren 2022. Den engelska versionen är så att säga en liten teaser av vad som komma skall. Men fler låtar är inplanerade. Det är en ständigt pågående process att skapa låtar, något NewEra brinner för. 


L8z som band och soloartist

Namnet uttalas L-åttas, [el:] [o:t:as], bokstaven L plus siffran åtta blir L-åtta, som är vocalizzans signum för sitt förnamn Lotta. Bokstaven Z kommer sig av den genre som genomsyrar musikstilen dansband som tidigare varit utgångspunkt i musikskapandet.

Musicerande kreatör

Låtskrivandet har gått som en röd tråd genom livet med bidrag till olika nationella tävlingar. Men även novellskrivandet och att figurera som skribent och krönikör (hälsoområdet) har genomsyrat livet.


Som sportdansare växte intresset för den typen av dansmusik som spelades på socialdans. Fokus kom att bli den moderna genren i låtskrivandet och produktion som även utvecklats till mer pop/rock och en förkärlek till
-80-talsmusik.


Det kreativa arbetet inom musiken innbär också mycket arbete med grafisk formgivning, skapadande av hemsida, loggor, skivkonvolut och marknadsmaterial. De så kallade filmstjärnekorten blev ett koncept i de möten som sker IRL. De leder enkelt lyssnaren direkt till musikplattformen med den tryckta QR-koden. Ett kort i storlek med hur den gamla tidens samlakort med filmstjärnor såg ut.

 

Jag är en late bloomer som vill göra verklighet av mina drömmar och inspirera andra till det. Pengar ska inte vara en förutsättning för att nå sina mål. När jag tog mitt beslut att starta bandet för sex år sedan hade jag inte ens råd med en mikrofon, så jag fick en av en kompis sedemera bandmedlem. Jag intog ett nytt mindset där jag utgår från att allt blir så bra som det blir och att jag hittar lösningar längs vägen. Tid är mina pengar. Förutom att starta band sent i livet togs även mc-kort vilket resulterat i låten Intruder - en kärleksförklaring till hojen som är ett stort intresse.

KONTAKT

c/o Lotta Karlsson

Sveagatan 10

582 21  LINKÖPING


Telefon: 0708-13 36 13

Email: L8@L8z.se

 
 
 
 
 
 

Contact

Interested in working together?

Call us: +46708133613
Email us: L8@L8z.se