L8z låtar

Ta mig långt bort härifrån

Låten är producerad av Carl Lidberg.

Foto: Gunilla Olsson.

Grafisk formgivning: Lotta L8z Karlsson

En emotionell melodi och text som knyter an till sociala medier som alltmer i vårt uppkopplade samhälle påminner oss om saker vi kanske helst varken vill se eller höra.

Bandets sättning på skivan är Micke Andersson på bas och gitarr, Dennie Carlsson på trummor och Magnus Petersson på klaviatur. Vocalizza är Lotta L8z Karlsson som även skrivit text och musik. Producent denna gång men också på en del tidigare produktioner är Carl Lidberg. 


Ta mig långt bort härifrån är en modern pop- och dansbandsballad med det typiska introt för genren som inleder med vibrerande soft syntpad och några kompletterande toner på klassisk gitarr. Det mjuka distade gitarrsolot i mitten av låten stärker det lite tuffare soundet samtidigt som sång och text förmedlar känslan av övergivenhet. Det blir särskilt tydligt i sticket som lyfter låten emotionellt. Att distansera sig från från sms och telefon är ett sätt att släppa taget och gå vidare ur en destruktiv relation. 

Lyssna på spotify.

Kärleken är evig

En klämmig refräng som sitter som ett tuggummi. En text många känner igen sig i bland dem som någon gång gett sig ut i dejtingträsket. Nu finns låten på Spotify.

Med ett litet mått ironi och glimten i ögat beskriver låten det som händer i dejtingvärlden. Upp och ned på dejtingsajter, in och ut på Facebook med statusuppdateringar om att man är i en ny relation. Låten handlar därmed om en hopplös romantiker som biter sig själv i svansen genom att ständigt leta nya och bättre upplevelser. Detta genom att samtidigt vackla mellan tidigare relationer.


Texten bygger på ordspråket kärleken är evig men föremålen växlar. Under låtens produktion var det många som påtalat igenkänningsfaktorn, upplevelser både män och kvinnor kände igen sig i. Det är det som skapar en hit när man lyckas fånga det som människor kan relatera till med en enkel melodislinga, avslutar Lotta L8z Karlsson som härmed ger ut sin tredje låt på Spotify. Sångerskan har en bakgrund inom dansbandsgenren, pop och schlager. Det här är just en sådan upptempolåt med klämmig refräng som sitter som en schlager, dock utan tonartshöjning denna gång. 

Låten är producerad av Michael Hansson, Örebro med mix och mastring av
Viktor Löfgren, Norrköping.

Foto: Gunilla Olsson.

Grafisk formgivning: Lotta L8z Karlsson

Länk till Spotify

L8z fortsätter gå sin egen väg

Lyssna på Spotify

Layout: Lotta L8z Karlsson

Visslandes inleder Lotta L8z Karlsson låten Jannes garage. Självklart blir man nyfiken på det där garaget där allting verkar hända.  Inspirationen som låtskrivare får hon från gamla örhängen som det svänger om, så det går att bugga loss. "Ett nytt koncept à la dansetage - när det är fest i Jannes garage".

Ännu en kul text och dansant melodi som det svänger om. Jannes garage är en energifylld slagdänga där hooken med visslingen snabbt sätter sig. Man blir onekligen nyfiken på det där garaget där allting verkar hända! Även denna gång är samarbetet med Carl Lidberg som producent och medkompositör till melodin. Text och melodi står för övrigt L8z Lotta Karlsson för. Hon väljer modernt dansband före annat men har en förkärlek till gamla örhängen med Lill-Babs, Siw Malmkvist m fl. Det är just de klämmiga texterna från förr som inspirerar.


-Det här är rock'n roll på svenska med lekfulla brasstoner. Jag vill sprida glädje och skratt med klämmiga texter och pulshöjade melodier, säger Lotta L8z Karlsson som själv är sportdansare. 

Go å gla kex chokla

Bakom en klämkäck melodi med knorr finns en medveten strategi med särskrivning och talspråk. Det där lilla zätat i namnet är dansbandsmusikens signum.

L8z debuterar nu på större musikstreamingtjänster som Spotify med flera. Produktion och arr Carl Lidberg, saxofon Allfred Broström och kör Jessica Lind. Text och musik skriven av vokalizzan själv, L8z Lotta Karlsson.


Go å gla kex chokla är en klämkäck melodi med knorr som anspelar på ett numera myntat uttryck i folkmun från en välkänd chokladtillverkare. Därav särskrivningen. Östgötskan är också bevarad då låttiteln är skriven i talform för att förmedla en folkkär känsla. Partierna där Allfred Broström går loss med sin saxofon är verkligen en höjdpunkt.

-Det är en busig låt som jag hoppas det skall buggas till, avslutar Lotta L8z Karlsson som själv kom in i dansbandsvärlden tack vare dansen. L8z har sitt säte i Linköping.

Låtar på Spotify och Youtube


Dessa låtar är skrivna, producerade och inspelade av Lotta L8z Karlsson, under olika tidsperioder som soloartist.


Kärleken är evig (2019)

Jannez garage (2018)

Go å gla kex chokla (2018)

---

DansbandsCasanova (2016)

Dubbelspel (2012)

Drömmen blir sann (2015)

Stanna upp (2012)