Musikstil

A lotta dance music

Modernt coverdansband

-pop/rock- och schlagermusik från Linköping

Låtar på Spotify och Youtube


Dessa låtar är skrivna, producerade och inspelade av Lotta L8z Karlsson, under olika tidsperioder då bandets nuvarande sättning ännu inte existerade. Flera av låtskatterna framförs på bandets repertoar.


Kärleken är evig (2019)

Jannez garage (2018)

Go å gla kex chokla (2018)

DansbandsCasanova (2016)

Dubbelspel (2012)

Drömmen blir sann (2015)

Stanna upp (2012)


Vi inspireras av flera olika stilar


Till L8z ska du kunna bugga och foxa. Egna låtar finns på Spotify och Youtube. Men vi är så mycket mer! Vi spelar allting live - vi till och med visslar själva(!) som t ex i den egna låten Jannes garage.


Artister som inspirerar och finns med i repertoaren är bl a Creedence, Animals, Stones, Elvis, Meredith Brooks, Abba, Jerry Williams, Cranberries, Blender,  Drifters, Martinez, Rezar, Titanix, Carleene Carter, Shirley Clamp, Sanna Nielsen och gamla örhängen i modern tappning från Lillbabs till Siw Malmqvist m fl. Vi gör vår version av kända covers så du kan höra en rock'n roll version av Route 66 likväl att den framförs i en jazzig tappning. Eller varför inte en funkig version av Shirley Clamps Min kärlek. Underbar att foxa till!


Tidigare, innan nuvarande sättning marknadsförde sig Lotta som soloartisten L8z där fokus både då och nu ligger på framförandet av både covers men också egenskrivet material. De egna texterna är slagfärdiga och ofta på svenska. Texten står i centrum även om melodi och harmoni tätt hänger samman.


Lite av bandets signum har den egna låten Go å gla kex chokla blivit som speglar den lokala chokladfabrikens slogan som kommit att bli ett uttryck i folkmun. Att ta det som det kommer med ett leende på läpparna är en god strategi som smittar av sig på omgivningen. Precis som låten ;-)

Go å gla kex chokla 


L8@L8z.se I 0708-13 36 13

Copyright @ All Rights Reserved