ProddToppen

ProddToppen

En plattform för indie/oberoende låtskrivare, musiker och producenter att mötas på, få inspiration och få andra att upptäcka deras musik.

Ge ett bidrag ProddToppen

ProddToppen har sin utgångspunkt på Facebook och lyfter indieartister med eget material. INGA COVERS och självklart inget majorbolag i ryggen. På Facebook finns artistporträtt, reportage, recensioner mm (se till höger) samt att medlemmar kan rösta på låtar/artister när röstningsbara listor läggs ut. Låtarna finns på Spotify och på Youtube med länk i inlägget för att kunna lyssna på artisterna. Många artistier tar fram egna videos vilket synlighörs på Youtube men listan är densamma som på Spotify. 


Tidigare kunde artister själva lägga in sina låtar på olika teman via collaborative-länkar på Spotify. Nu gör artisterna istället endast inlägg när de släpper ny låt, varje fredag-sön, aktuell månad (CRAZY FRIDAY RELEASE). Då hamnar låten på månadens lista. Temalistorna finns kvar men sköts helt och hållet av ProddToppen där nytt material fyller på dessa. All information är fäst längst upp på Facebook under Utvalt samt under rubriken Om.  


ProddToppen drivs av Lotta Karlsson på idéell basis med möjlighet att bistå ekonomiskt via Paypal (klicka på loggan Ge ett bidrag för musiken, överst till höger).

INSTAGRAM 

ProddToppen på Instagram delar med sig av tips och trix för artisteriet kring sociala medier, musikbranschen och synlighör musiker. Så gott som samtliga inlägg ramas in med musik från olika indieartister. Dessutom plockas specifika artister ut till konceptet TGIF-låten. Det är en kort animerad presentation, ca 1 min lång Reel som artisten dessutom kan få mejlad till sig för att kunna lägga upp på sin hemsida eller andra egna plattformar, om så önskas.


YOUTUBE

ProddToppen har sedan 2023 en egen kanal där låtar från Releases varje månad, resultat från röstningsbara listor och diverse tutorials presenteras.

LÄNKARNA

På ProddToppens sida är regler och information fäst längst upp under Utvalt. Där finns dokumentet INFO med samtliga länkar till portalerna som låtarna läggs in på av artisterna. Läs även även CRASY FRIDAY RELEASE.

CRASY FRIDAY RELEASE

Varje fredag kan man som besökare på ProddToppen

ta del av nysläppt material. Fredag-sön är avasatt speciellt för artister som släppt nytt under aktuell månad, då de själva pitchar låt och artisteri plus länk till Spotify (+Youtube om man vill) som ett enskilt inlägg. Räckvidden på inlägget ger de poäng som avgör låtens placering på månadens lista. Dela därför friskt! ProddToppen är en plats för information om låt och artisteri, bara spamlänkar plockas inläggen bort, likaså om en pitch läggs upp andra dagar. INGA COVERS.


PRESENTATION AV LISTORNA

Tidsintervallet en röstningsbar lista ligger ute varierar men är angivet i informationen på själva listan på Facebook. Röstningsbara listor läggs ut sporadiskt.

Artistporträtt & övriga reportage

Klicka på bilderna eller länkarna för PDF.

Ugly Elevator Studios
Simon Lindström ProddToppen
Future Echoes

Artistporträtt övriga

ANDERS VIDHAV - Många strängar på sin gura


BARA JONSON AND FREE (BjF) - Det bästa av två världar


BüRNER - Från trummaskin till radiohit


CLAS HOLM - Betydelsefull bakomfigur


DANNE MACHMAR - Back to the 80's


EMILIA LÖVBERG - Studieprojekt ledde till förstaplats


FREDDIE WILDÉN - Naken på slätten


FUTURE ECCOES - Har vuxit till sig


JESPER JOHANSSON - Mästare på samarbete


JOHAN STRAND MUSIC - Bluesmusiker med samarbete över Atlanten


JÖRGEN ANDERSSON - Människans bästa vän


KORUSO - Popkör i mindre konstellation


KRÅKBOET (SIMON ROSENGRIM) - Fåglar och musik blev Kråkboet


LINA HOLM - Textförfattare


MORSDAGSLISTAN (blandade artister) - Till mamma


PETER ÅSTEDT - Showcasefestivalens ansikte


SYMPHONY OF TRADGEDY (SoT) - Rise AgianÖvriga reportage

LIVEKARUSELLEN - Musikalisk turné med Moore-smak (2022/23)


LIVEKARUSELLEN - En skjuts i karriären (2021/22)


PRODDTOPPEN TIPSAR - Visa att du finns!